Animék

1481099268

Mahouka koukou no rettusei


12.részes

a XXI. század végén játszódik, ahol is a mágia mindennapos dolog. Rövid történelemóra keretében megtudjuk, mi történt az elmúlt /elkövetkezendő/ száz évben. Globális felmelegedés, élelmiszerhiány, harmadik világháború, s ezek után további zavargások. A helyzetet képzett mágiahasználók (mágiatechnikusok, röviden mágusok) segítségével tudták csak megoldani, melyből főhősünk is kivette a részét. Így érthető, hogy az országok között igen nagy verseny folyik a megfelelő mágiatechnikusok képzésében és megszerzésében. Hőseink Japán kilenc, mágiára szakosodott középiskolája közül az Első számú Középiskola diákjai.
1481098588

Ookami Shoujo to kuro Ouji


12.részes
Főszereplőnk, Erika, egy átlagos, középiskolás lány. Mint minden korabeli fiatal, szeretne beilleszkedni az osztályába. Összebarátkozik két lánnyal, akik sokat törődnek a külsejükkel, divatmániások és szeretik kisminkelni magukat. Ráadásul mind a kettő csak a pasijáról tud beszélni. Hogy el tudjon velük beszélgetni, főszereplőnk hirtelen lépésre szánja el magát. Mivel Erikanak nincs senkije, így hazudik. Kitalál magának egy barátot, áradozik róla ezt-azt. Egy ideig működik is a dolog, minden rendben halad a maga rendjén. Még egyik barátja is segíti őt. Ám idő közben barátnői gyanakodni kezdenek, ezért ki kell találnia valamit, hogy ne bukjon le előttük, különben elveszíti őket. Hogy hazugságát folytatni tudja, az utcán lefényképez egy srácot, hogy hiteles bizonyítékot mutasson fel. Ám mint az kiderül, az illető is az ő sulijába jár, csak éppen másik osztályba. Sőt, ő az iskola hercege. Kyouya-kun a lányok nagy kedvence, mindenki odáig van érte: kedves, udvarias személyiség....
Erika persze ledöbben, mikor mindezt megtudja, nem akarja azonban, hogy kitaszítottá váljon, ezért úgy dönt, elmeséli helyzetét Kyouya-nak. Megkéri, tegyen úgy, mintha a barátja lenne. Ez kissé nagy kérés, de a fiú végül könnyedén belemegy. Azonban nem minden az, aminek látszik. Kyouya egy nem várt dologgal áll elő, miszerint Erika legyen a kutyája, akinek bármikor a rendelkezésére kell állnia. Ebben az esetben készségesen eljátssza a barátját és segít neki. Ha ezt nem teszi meg, vége mindennek és büntetéseket szab ki rá. Erika nem akarja, hogy élete darabokra törjön, így belemegy a bizarr játékba és elfogadja, hogy Kyouya kiskutyája legyen. Ezzel kissé lealacsonyítja magát, de bármit megtenne, hogy barátnői ne rekesszék ki. Innen veszi kezdetét a furcsa páros története....
1481098118

Noragami


12.részes

Történetünk főhőse egy Yato nevű ex-hadisten, aki a jelenkor kevés háborúi miatt elfelejtődött. A fő célja épp ezért egy szentély és követők szerzése. Ehhez aprópénzért a hozzá imádkozó emberek kívánságait kell teljesítenie. Ebben lesz segítségére a többi főszereplő: egy Hiyori nevű középiskolás lány és egy Yukine nevű fiú, akiből az isten Regáliája, avagy fegyvere lesz. Sokan azonban akadályozzák is célja elérésében. Megismerhetjük a túlvilág gonosz szellemeit és isteneit, akik folyamatosan az emberek megrontásán és zavarkeltésen munkálkodnak. Azonban mint a legtöbb shonen animében, az önös célt itt is felváltják majd nemesebb célok, például valaki bármi áron való megmentése.
1481097678

Pince of stride: Alternatie


12.részes

Az eredeti otome visual novel központi eleme a Stride, egy új extrém sport, amiben a hattagú csapatok városokon át ívelő futóversenyeken vesznek részt.
A Hounan Akadémia stride klubját évekkel ezelőtt bezárták. Két elsőéves diák, Fujiwara Takeru és Sakurai Nana azonban mindent elkövetnek, hogy újraindítsák a sportklubot, amihez további négy tagra van szükségük. Yagami Rikut is megkérik, hogy csatlakozzon hozzájuk, de ő visszautasítja a felkérést mondván, hogy a Stride az egyetlen sport, amivel nem akar foglalkozni. Persze Takeru és Nana akkor is magukkal rángatják a vonakodó új csapattagot. Emellett még az ország keleti régiójának legnagyobb stride bajnokságára, az End of Summerre is fel kell készülniük.

1481096065

Servamp


12. részes 

Shirota Mahiru egy átlagos elsőéves középiskolás srác, aki szorgalmasan végzi tanulmányait, és ahol csak lehet, kerüli a konfliktushelyzeteket.
Miután hazaviszi az általa Kuro névre keresztelt kóbor macskát, arról kiderül, hogy valójában egy emberi alakkal is rendelkező "szolgáló vámpír". Hősünkkel ellentétben Kuro egy rendkívül lusta, semmirekellő egyén, akit a társai és testvérei is csak Álmos Ashnek gúnyolnak.
Mahiru akaratán kívül vérszerződést köt a vérszívóval, és ezzel belekeveredik egy, az emberek és vámpírok között dúló ősi viszályba.
1479886210

Bravo10


Történetünk a Sengoku-korban játszódik. A főszereplő Kirigakure Saizo, aki egy Iga nindzsa. Éppen délutáni sziesztát tart az erdő mélyén, azonban a békének hamar vége szakad, ugyanis egy ezüst hajú lány tűnik fel, aki éppen üldözői elől menekül. Saizo akarva-akaratlanul is belekeveredik a harcba és megmenti a lányt, akit Isanaminak hívnak. Isanami az Izumo szentély papnője, akit kisbaba korában a szentély lépcsőin hagytak és az ottani főpap nevelte fel.

1479886125

Gangsta


12.részes


A maffia által irányított Ergastulum a bűnözés melegágya, tele rablókkal, gyilkosokkal, prostituáltakkal és korrupt rendőrökkel. Ebben a városban mindennaposak a bandák közötti leszámolások, gyilkosságok és egyéb törvénytelen cselekedetek. Azonban vannak olyan munkák, amiket még a legkeményebb maffiózók sem vállalnak szívesen. Itt jön a képbe a megfelelő fizetségért cserébe mindenre kapható szabadúszó páros, a nagyszájú Worick Arcangelo és a siket, ám emberfeletti képességekkel rendelkező Nicolas Brown, valamint a munkájukat titkárnőként segítő Alex, az egykori prosti.

1478162598

Yuri!!! on ice 


12.rèszesAz egész ország Katsuki Yuurinak szurkolt, amikor az Japánt képviselte a Gran Prix Finale műkorcsolya versenyen, ám végül vereséget szenvedett. Miután hazatér Kyushuba.

- 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 -