Animék

1481794039

Death Parade


12.részes

A haláluk után az emberek a mennybe vagy a pokolba jutnak.
A Quindecim azért létezik, hogy elnököljön ebben az ítéletben.


Történet:
A Death Parade történetmenete nem a megszokott módon történik. Minden epizód egyetlen helyszínen játszódik, a Quindecim nevezetű helyen, ami első látásra egy bárnak tűnik, ám sokkal több ennél. Ezen a helyen ugyanis az úgynevezett "döntőbírák" már elhunyt embereket látnak vendégül, epizódonként mindig mást, egyszerre két személyt, s hogy ezután a mennybe vagy a pokolba kerülnek, azt ők fogják eldönteni. Mégpedig úgy, hogy a két személynek közösen meg kell mérkőzniük egy véletlenszerűen kiválasztott játék során. 

Az ide kerülő lelkek nem emlékeznek arra, hogyan kerültek a Quindecimbe, arról sincs tudomásuk, hogy meghaltak. Decim, a bárpultos pedig nem is árulja ezt el nekik, mindössze öt szabályt sorol fel.
1481793533

Chaos Dragon


12.részes

A Császári Naptár 3015. évében a világuralomra törő nagyhatalmak, Donatia és Kouran vég nélküli háborúskodásba sodorják az egész világot, aminek a Nil Kamui szigetország lakosai is áldozatul esnek, mikor Kourannal szemben elveszítik a függetlenségüket, az addigi szövetséges Donatia pedig nem siet a segítségükre. Ennek hatására a sziget védőszentjén, a hatalmas Vörös Sárkányon úrrá lesz az őrület, a szemben álló nagyhatalmak pedig kénytelenek összefogni Ibukival, a sziget egykori uralkodójának örökösével, hogy közösen teremtsenek békét az országban.
1481793189

World Trigger


73.részes

Egy nap Mikumo Osamu osztályába egy új fiú érkezik, Kuga Yuma. Mikumo úgy gondolja, Yuma titkol valamit, ezért úgy dönt, rajta tartja a szemét és megkéri, hogy menjenek együtt haza. Ezalatt néhány osztálytársukba botlanak, akik bántani akarják Yuma-t, ezért olyan területre viszik, ahova nem lehet bemenni –mert nagy az esélye, hogy neighborok bukkanhatnak fel. Osamu utánuk megy, ekkor meg is jelenik egy neighbor. Osamu megpróbál harcolni vele, de nem elég erős hozzá, ezért Yuma is beszáll a harcba, aki viszont könnyedén elbánik vele. Ezután elmondja Osamunak, hogy ő egy neighbor és azért jött Japánba, mert az apja azt mondta, ha meghal, keresse meg az ismerősét, aki a Határnak dolgozik.1481792909

Makai ouji: Devils and realist


12.részes

Most pedig ugorjunk kicsit az időben, a 19. századi Anglia a következő állomás. A minden körülmények között realista William Twinning előtt igazán fényes jövő áll. Egy gazdag, nemesi családból származik, így anyagi gondjai nincsenek, egy kimagasló fiúiskola első számú növendéke illetve nagyra becsült prefektusa és bár szüleit kiskorában elvesztette, nem maradt gondoskodás nélkül: bácsikája mellett, aki vállalta gyámságát, a család komornyikja Kevin is szárnyai alá vette. Intelligenciájával kimagaslik a többi tanuló közül és mivel ő maga is tisztában van a képességeivel, rögtön a csúcsot célozza meg, minden vágya, hogy az ország legbefolyásosabb emberei között találja magát miniszterelnökként, lehetőleg minél hamarabb, erre pedig minden esélye megvan. 
Egy nap azonban az igazgató magához hívatja és közli vele, hogy az e félévre esedékes tandíját még senki nem fizette be. William rögvest hazasiet, hogy kiderítse, mi történt. Otthon aztán olyan hír fogadja, amelyre álmában sem gondolt volna. Kiderül ugyanis, hogy gyámja csődbe vitte a családot, majd eltűnt, mint szürke szamár a ködben, és nem hagyott maga után egy árva petákot sem. Hogy valami módon mégis kikeveredjen ebből a lehetetlen helyzetből, úrfink Kevinnel együtt tűvé teszi a házat pénzzé tehető értékek után, de vagyontárgyak helyett egy különleges szobára bukkan, ahol William akaratán kívül megidéz egy démont. Dantalion, aki Nephilim avagy emberből lett pokolfajzat, váltig állítja, hogy Williamben Salamon született újjá és ő az egyetlen, aki kiválaszthatja, ki uralkodjon a Pokol felett a lehetséges jelöltek közül, amíg Lucifer szépítő alvásának idejét tölti..............
1481532766

Arcana famiglia


12.részes

A történet Regalo szigetén játszódik, mely fontos kereskedelmi központ. Az Arcana Famiglia egy szervezet, ami védelmet nyújt a sziget lakosainak. A Famiglia tagjait különleges képességük alapján válogatták, melyeket a Tarocco kártyák által kötött egyezségnek köszönhetnek. A családfő (Mondo) úgy döntött, hogy visszavonul, s ezt születésnapi ünnepségén be is jelentette. A vezető pozícióját azonban nem hagyja akárkire. 2 hónapon belül megrendezni kívánja az úgynevezett Arcana Duellót, amelyben kötelező a részvétel mindazoknak, akik Arcana erővel rendelkeznek. A győztes - azon felül, hogy kívánságát teljesítik - nem csak az "Apa" címét nyeri el, hanem Mondo egyetlen lányának, Felicitának a kezét is. Felicitá nem hajlandó elfogadni a feltételeket, mivel ő a saját, szabad útját akarja járni. Úgy dönt, hogy két legjobb barátjával (Libertával és Novával) az oldalán megküzdenek a rájuk leselkedő akadályokkal, s megnyerik az Arcana Duellót.
1481391622

Uta no princes-sama


13.részes 3.évada van.

Nanami Haruka kiskorától kezdve a nagyanyjánál élt vidékén, ahol nem volt sok ember, így elszokott a tömegtől. Egy nap, mikor bement a városba, majdnem elájult a sok ember miatt, és csak egy énekes hangja volt képes megmenteni. Ezután eldönti, hogy a neves zeneművészeti iskolába, a Saotome Akadémiára fog járni, hogy dalszövegíróvá válhasson, és egy nap dalt írhasson a bálványának, Hayato-samának. Azonban már a felvételi napján problémákba ütközik, ugyanis elkésik, és nem akarják beengedni. Két fiú siet a segítségére, Ittoki Otoya és Ren Jinguuji. Miután nagy nehezen sikerül bejutnia a felvételire, fel is veszik és Nanami hivatalosan a Saotome Akadémia tanulója lesz. Az akadémián találkozik további négy fiúval, Hijirikawa Masatoval, Kurusu Shou-val, Shinomiya Natsukival és Ichinose Tokiyavál (aki Hayato-sama fiatalabbik ikertestvére). Továbbá egy barátnőt is talál, akivel a felvételi napján ismerkedett meg, és aki a szobatársa is lesz, Shiboya Tomochikát. Nanaminak még sok problémával kell szembenéznie az akadémián, ugyanis van néhány alapvető hiányossága a zene terén... Azt hiszem, nem árulok el sokat azzal, hogy lesz gondja bőven egy ilyen akadémián, ahol gyakorlatilag bármi megtörténhet.
1481391534

Kuroshitsuji


24.részes 

A XIX. századi Londonban járunk, ahol a gazdagabb és tehetősebb réteg gyakorlatilag uralja az egész várost, hiszen ha kellő mértékben duzzad az ember bukszája, bizony bármit, sőt, bárkit megvásárolhat. Történetünk főhőse azonban nem egy ágról szakadt, nincstelen gyerkőc és még csak nem is egy gazdag, dollár-mintás kutyával cimboráló ficsúr, hanem egy egyszeri komornyik, akit nevezzünk is nevén: Sebastian. A már elsőre is gyanús figura a Phantomhive birtok urát (Ciel) szolgálja és megjelenése rendkívül impozáns látványt nyújthat már a színrelépésekor a női közönség köreiben. Nem csoda, hisz Sebastian amellett, hogy bishi, még a „tökéletes” kifejezést is nyugodtan ráhúzhatjuk, ugyanis nemcsak egy egyszerű, fekete ruhás, szótlan pingvint kell elképzelni, hanem egy talpra esett, tehetséges fickót, aki amellett, hogy kiváló felszolgáló, még a harcművészetekben is jártas, stílusa pedig vetekszik a Hellsingből megismert Alucardéval is. De vajon lehet-e egy egyszerű komornyik ennyire sokoldalú? Nos, a válasz természetesen nem csak egy igen, vagy nem formájában adható meg, hanem bizony alaposan a dolgok mögé kell néznünk: Sebastian egy démon! Szegény Ciel; nem elég, hogy a szülei halála után megörökli Anglia legnagyobb játékgyárát és ezzel az üzem fenntartásával járó kötelességeket, még egy démon is befurakodott a tudta nélkül a Phantomhive rezidenciára. De vajon tényleg nem tudja Ciel, hogy ki is valójában Sebastian? Elképzelhető, hogy nagyon is jól ismerik egymást korábbról? Kérdéseinkre az anime igyekszik is megadni a választ, de persze nem rögtön az első körben derül fény Sebastian és Ciel múltjára, hanem fokozatosan, kis adagokban ismerjük meg a karakterek múltbéli titkait. Az anime első epizódja egyfajta bevezetés a dolgok sűrűjébe, komoly történeti szál még ekkor nem bontakozik ki és a mangától is jelentősen eltér. A második epizódban csobbanunk a mélyvízbe, de innentől kezdve erős spoilerek jönnének, a történet csattanóit meg nem illik rögtön az elején lelőni, ugyebár ^^
1481286512

 Koutetsujou no Kabaneri


12.részes

A "steampunk túlélő kaland" történet Hinomoto szigetországában játszódik, ahol az emberek Állomásoknak hívott erődökben húzzák meg magukat az őket fenyegető, zombiszerű, "kabane" lények elől. Az állomások közötti egyetlen kapcsolatot a "hayajiro" nevű páncélozott lokomotívok jelentik.

- 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 -